Please enable JS

SIMTEL Team este lider pe piața românească de parcuri fotovoltaice, proiectele concepute și construite de SIMTEL generând anual 26.000 MWh energie (acoperind consumul de energie anual al 7.123 case și salvează de la producerea a 33.800 tone de CO2), în timp ce proiectele pe care le operează și pentru care oferă mentenanță generează anual 104.000 MWh energie (consumul anual a 28.493 gospodarii) și salvează de la producerea a 135.000 tone de CO2.

În prezent, SIMTEL realizează mentenanță totală în parcuri fotovoltaice din România, ce au o putere instalată de peste 100 MWp, iar în altele (peste 70 de centrale electrice fotovoltaice - CEF), realizează mentenanță doar pentru invertoare.

SIMTEL Team a avut până în prezent peste 3.000 de intervenții în diferite parcuri fotovoltaice, compania realizând anual aproximativ 500 de intervenții.De-a lungul existenței sale, SIMTEL Team a lucrat sub diverse forme la centrale fotovoltaice din 7 țări (Franța, Germania, Chile, Bulgaria, UK, Suedia sau Ucraina): punere în funcțiune, construcție, mentenanță, upgrade hard sau soft. Primul proiect internațional a fost mentenanța, în 2016, a parcului fotovoltaic Bolero din Chile, Deșertul Atacama, având o mărime de 130 MWp.

Încă din 2012, SIMTEL Team beneficiază de statutul de partener oficial ABB, lider mondial în tehnologiile pentru energie electrică şi automatizări, primind astfel o validare semnificativă pentru calitatea serviciilor oferite. SIMTEL Team este unicul operator de service din România pentru invertoarele produse de Fimer/Power One, fosta fabrică ABB, dar și distribuitor pentru aceste echipamente.

Divizia de Eco Engineering SIMTEL Team este formată din cei mai experimentaţi și pregătiţi profesioniști în domeniul proiectării, furnizării de echipamente și implementării de centrale fotovoltaice. Caracterizați de perfecționare continuă, proactivitate și promptitudine atunci când le este solicitat ajutorul, membrii echipei de Eco Engineering sunt cei care se asigură că centralele fotovoltaice și echipamentele conexe funcționează permanent la cele mai înalte standarde.

Mereu conectați la tot ce este nou în domeniul energiei regenerabile, membrii SIMTEL Team sunt prezenți la cele mai importante expoziţii, târguri și conferinţe de profil, colaborând ca distribuitor de echipamente și soluţii cu cei mai importanţi producători.

Provocare

Investiţia clienţilor noștri în construcţia de parcuri fotovoltaice este importantă pentru noi. Iată de ce soluţiile noastre sunt construite pe know-how de vârf, formare continuă, combinate cu peste cinci ani de experienţă. Din 2012 suntem unic partener oficial ABB în România și avem echipe certificate și autorizate de ABB Italia, ABB Finlanda, SMA Germania.

Soluţii

Investiţia clienţilor noștri în construcţia de parcuri fotovoltaice este importantă pentru noi. Iată de ce soluţiile noastre sunt construite pe know-how de vârf, formare continuă, combinate cu peste cinci ani de experienţă. Din 2012 suntem unic partener oficial ABB în România și avem echipe certificate și autorizate de ABB Italia, ABB Finlanda, SMA Germania.

Beneficii

 • Dumneavoastră veţi beneficia de avantajul de a lucra cu o singură companie, soluţiile noastre fiind „turn key”.
 • Faptul că avem echipe proprii, înseamnă pentru parteneri și clienţi că echipele de instalare lucrează în siguranţă, respectă normele de H&S și cerinţele de protecţia mediului.
 • Inginerii noștri deţin certificări de specialitate de la marii producători de echipamente pentru industria fotovoltaică și suntem în permanenţă conectaţi cu noile soluţii, soft-uri și îmbunătăţiri oferite de către aceștia: ABB, SMA, Fronius, Victron.

Provocare

Eficienta investitiei clientilor nostri in parcuri fotovoltaice este conditionata de calitatea mentenantei preventive si corective si de aceea provocarea noastra constanta este cresterea acestei calitati.

Soluții

Respectindu-ne promisiunea facuta Dvs de a va oferi cele mai moderne si eficiente solutii de mentenanta corectiva si preventiva, divizia EcoEngeneering a SIMTEL este astazi liderul incontestabil al acestei piete in Romania. Realizam mentenanta a 58 de parcuri fotovoltaice si avem peste 3000 de interventii in aproximativ 225 MWp din Romania si Bulgaria.

Furnizare de piese, componente si echipamente
Interventie si remediere pentru orice tip de defectiune in cel mai scurt timp
Monitorizare post-interventie si inchiderea lucrarilor
Optimizarea performantelor echipamentelor (invertoare, transformatoare)
Monitorizara productiei, functionalitatii echipamentelor si a evenimentelor din parc
Diagnostic si planificare activitati de mentenanta preventiva
Asigurarea nivelului optim de utilizare a echipamentelor
Remedierea din timp a unor defectiuni care pot afecta pe termen lung functionalitatea parcului
Inspectia parcurilor din punct de vedere al nivelul de siguranta – protectie la incendiu, descarcari electrice

Beneficii

 • Deorece avem peste cinci ani experienta in mentenanta preventiva si corectiva a parcurilor fotovoltaice, stim sa remediem orice problema aparuta intr-o centrala fotovoltaica;
 • Instruim echipele continuu, implementam cele mai noi proceduri de remediere si imbunatatire a performantelor parcurilor fotovoltaice;
 • Echipe proprii, insemna pentru parteneri si clienti ca echipele de instalare lucreaza in siguranta, respecta normele de H&S si cerintele de protectia mediului;
 • Know how-ul ne ajuta sa oferim clientilor o calitate ridicata a lucrarilor, ceea ce implica pentru client reducerea opririlor neplanificate si pierderea productiei;

Provocare

Principala provocare în automatizarea liniilor Dvs industriale o reprezintă înţelegerea exactă a nevoilor și așteptărilor faţă de viitoarea performanţă.

Odată acestea înţelese, prin colaborarea deschisa între specialiștii noștri și ai Dvs, provocarea următoare este aceea de a vă pune la dispoziţie cele mai performante echipamente și soluţii de automatizare, fapt pentru care suntem întotdeauna la curent cu tot ce este nou în fiecare domeniu conex.

Soluții

Iată câteva dintre soluţii ce au stat la baza acoperirii nevoilor clientului în automatizarea liniilor industriale:

Interfete om-masina HMI (Human Machine Interface)

Seria CP600 de panouri de control ofera ecrane tactile color de la 4.3″ la 15″si software de inginerie dedicat pentru o mare varietate de capabilităti HMI.

CP600-WEB ofera vizualizarea bazata pe serverul web AC500 PLC, cu semnificative avantaje de cost.

Seria CP600-eCo ofera ecrane tactile de la 4.3″ la 10,1″ format 16: 9 ecran lat.

Panourile de control ABB se disting prin robustete si modul facil de utilizare, furnizand informatiile relevante la o singura atingere.

Interfete om-masina HMI (Human Machine Interface)

AC500, cea mai performanta alegere pentru aplicatii industriale complexe, de mare viteza si larg interconectate.

AC500-eCo ofera configuratii flexibile, compacte si economice pentru aplicatii micii si prietenoase.

AC500-S, alegerea ideala pentru implementarea si managementul aplicatiilor de siguranta in automatizarea utilajelor si liniilor de productie (SIL3/PL e).

AC500-XC, pentru conditii extreme de temperatura, umiditate, medii explozive, vibratii si altitudine.

Beneficii

 • Costuri de instalare și operaţionale reduse
 • Randament ridicat și amortizare rapidă a investiţiei
 • Operare facilă și sigură
 • Valoare ridicată pe întreaga durată a ciclului de viaţă
 • Reducerea timpilor de mentenanţă și service
 • Acces rapid la piese de schimb

Provocare

Principala provocare în relaţia cu clienţii noștri a fost să configurăm soluţii de înmagazinare și backup al energiei, cu un design compact, care să asigure atât siguranţa energetică cât și funcţia de UPS, în cazul întreruperilor de tensiune de scurtă sau lungă durată din reţea.

Soluții

Fideli conceptului “business engineering for business engineering” această provocare ne-a determinat ca, în timp, să oferim soluţii profesioniste de stocare a energiei personalizate pentru locaţia și cerinţele clientului, pentru a asigura independenţa energetică precum și prezenţa sursei de energie electrică în locaţii izolate.

Beneficii

 • Datorită faptului că putem configura pentru clienţii noștri soluţii personalizate, intr-o gamă largă de puteri și aplicaţii, utilizând diverse tehnologii, acestea pot avea aplicabilitate în autoconsumul energiei regenerabile și oferă independenţă energetică în cazul întreruperilor de energie electrică sau în cazul lipsei oricărei surse de energie electrică.

Provocare

Să susținem crearea în România a unei infrastructuri moderne, „Infrastructura viitorului!”, bazate pe inovație, tehnologie și energie verde!

Soluții

Pentru a face față acestei ambițioase provocări, astăzi suntem reprezentant oficial ABB în România, companie cu ani de experiență în crearea, instalarea și întreținerea infrastructurii de încărcare, deținând mai multe rețele de încărcare la nivel național și international. Astfel, putem să vă oferim soluții complete de instalare și întreținere a încărcătoarelor pentru mașini electrice, respectând cele mai moderne și inovative standarde.

Beneficii

 • Acoperire națională: Întrucât suntem prezenți în orice locație din România, Dvs. vă puteți bucura de o extindere durabilă și continuă a rețelei de încărcare.
 • Tehnologie de ultimă oră: Ca unic partener oficial în România, vă oferim șansa de a beneficia de echipamente premium oferite de ABB, unul din liderii la nivel mondial pentru infrastructura bazată pe încărcare electrică.
 • Personal calificat: Pentru că echipa noastră de ingineri și tehnicieni este autorizată și calificată pentru instalarea și întreținerea încărcătoarelor ABB pentru vehicule electrice, Dvs. puteți beneficia de servicii dedicate la cele mai înalte standarde de calitate.

Provocare

Să găsim cele mai bune soluții de eliminare a pierderilor și de sporire a eficienței energetice, optimizare a costurilor și creștere a beneficiilor.

Soluții

Prin anii de experiență acumulați, astăzi putem oferi clienților noștri soluții complete fotovoltaice pentru clădiri rezidențiale și industriale. Ne ocupăm de proiectare, autorizare, achiziție și livrare de echipamente, instalare, service și mentenanță a sistemelor fotovoltaice.

Echipamentele pot fi configurate în următoarele variante:

On-Grid – atunci când clădirea este conectată la rețeaua electrică națională;

Off-Grid – atunci când clădirea nu este conectată la rețeaua electrică națională;

Hibrid – atunci când clădirea este conectată la rețeaua electrică națională dar există fluctuații sau întreruperi de energie electrică.

Beneficii

 • Soluțiile turn-key: vă garantează ușurința în gestionarea proiectelor deoarece lucrați cu un singur partener.
 • Experiența echipei: beneficiați de siguranța implementării proiectelor la timp și la standardele de calitate cerute
 • Experința în project management: gestionarea fiecărui proiect de către o echipă profesionistă de management, vă dă certitudinea că veți avea informații asupra stadiului lucrărilor în orice moment.